LUBANG DI HATI LETTO FREE DOWNLOAD

Musica akan mempromosikan album ini ke Malaysia. Dalam album ini, Letto menjagokan lagu “Sebelum Cahaya”. Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas. Secara berseloroh personel Letto mengertikan judul tadi sebagai ungkapan kepada peminatnya yang mahu bersabar kerana Letto cukup lama menghilang. Berjaya dengan album pertama, Letto melancarkan album kedua bertajuk “Don’t Make Me Sad” yang dirilis pada tanggal 16 Ogos Lirik lagunya berkisah tentang seseorang yang merasa kesepian kerana ditinggalkan teman. Pages with reference errors.

Uploader: Mall
Date Added: 1 December 2015
File Size: 10.53 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 90710
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

Ahli kumpulan muzik ini telah bersahabat sejak masih sekolah di SMU 7 Yogyakarta.

Lihat Terma-Terma Penggunaan untuk butiran lanjut. Diambil daripada ddi https: Berjaya dengan album pertama, Letto melancarkan album kedua bertajuk “Don’t Make Me Sad” yang dirilis pada tanggal 16 Ogos Letto merupakan sebuah lubang di hati letto muzik Indonesia yang pertama kali dibentuk tahun lefto Album pertama mereka bertajuk “Truth, Cry, and Lie” yang dirilis pada Pages with reference errors.

Kepopularan lagu-lagu Letto menginspirasi beberapa orang untuk membuatnya menjadi novel atau yang disebut songlit lagu yang dinovelkan.

Album ke-empat ini diberi judul “Cinta, Bersabarlah Lagu pertama Letto yang dijadikan novel ialah “Ruang Rindu” yang pernah menjadi soundtrack sinetron Intan.

Related Downloads  IREDSTONE MINECRAFT GUIDE FREE DOWNLOAD

Join the growing community now!

Secara berseloroh personel Letto mengertikan judul tadi sebagai ungkapan kepada peminatnya yang mahu bersabar kerana Letto cukup lama menghilang. Selepas berpisah akibat kesibukan kuliah, mereka akhirnya bertemu kembali dan berkarya bersama. Kebiasaan macam itu bukan disengaja oleh Letto sekadar sok-sokan dengan alasan lteto modal ‘go international’, contohnyanamun kerana keperluan akan keutuhan keseluruhan persembahan di tiga album pertama memang demikian.

Ruang nama Rencana Perbincangan. Kumpulan muzik an Kumpulan muzik Indonesia. Letto juga lubang di hati letto sijil Platinum untuk lagu-lagunya. Selepas itu Letto Vakum selam kurang lebih 1 tahun. Album ini terbilang unik kerana masih berisi ciri khas dari Letto.

Mereka memutuskan untuk ikut meramaikan dunia muzik Malaysia selepas lagu-lagu mereka seperti, “Ruang Rindu” dan “Sandaran Hati” berjaya menduduki tangga teratas di beberapa stesen radio Malaysia. Bukan hanya lagunya yang unik, video klipnya juga dibintangi Amanda, seorang model yang tuna rungu.

Dalam album ini, Letto menjagokan lagu “Sebelum Cahaya”. Lirik lagunya berkisah tentang seseorang yang merasa lubang di hati letto kerana ditinggalkan teman. Daripada Wikipedia, ensiklopedia bebas. Laman ini diubah buat kali terakhir pada Dan tahun ini pada bulan Februari semalam mereka kembali mengeluarkan album ketiga mereka, yang bertajuk Lethologica dengan dua singel setakat ini iaitu Lubang di HatiSenyumanmudan Kepada Hati Itu Lagu-lagu lain yang menarik untuk disimak dalam album ini di antaranya lagu berbahasa inggris “Ephemera”, “Bunga di malam itu” yang bertutur tentang indahnya mesyuarat dengan Sang Nabi Muhammad SAW, dan “Permintaan Hati” yang berirama lebih rancak menghentak.

Related Downloads  LAT ULJHI SULJHA JA BALAM FREE DOWNLOAD

Sebahagian hasil dari penjualan album ini, Letto akan mendedikasikan untuk membuat buku huruf Braille. Tak hanya di Indonesia, kepopularan Letto juga merambah ke Malaysia.

Letto – Lubang di Hati (Official Video) Chords – Chordify

Musica akan mempromosikan album ini ke Malaysia. Rupa Baca Sunting Sunting sumber Lihat sejarah. Album Letto yang pertama ini sebelumnya juga mendapatkan anugerah ‘Planet Muzik ‘ sebagai kumpulan muzik terbaik di Singapura pada 8 jun